(©VK Novi Beograd)
(©VK Novi Beograd)

Ko promaši pet peteraca i ne zaslužuje finale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 14:06

Barseloneta u Beogradu pucala sebi u kolena

Igrali su najlepši vaterpolo, težili su atrakciji i pobeđivali Pro Reko i Olimpijakos u grupnoj fazi. Na sve to Barseloneta je defanzivno bila čvrsta i niko manje golova nije primio od španskog šampiona. Pomalo su svi zazirali od čete Elvisa Fatovića, jer odavno klub iz elitnog dela Barselone nije bio tako dominantan i surov prema suparnicima.  

Zbog svega toga je Strahinja Rašović bio krajne obazriv i za polufinalni duel sa Kataloncima istakao da težeg rivala Novi Beograd nije mogao da dobije u polufinalu. Ali, Barseloneta nije bila tim kakav je u grupnoj fazi. Pucala je sebi u kolena, ispustila kapitalnu prednost i u penal-seriji pukla pod pritiskom. Nigde nije bilo mirnoće i hladnokrvnosti karakteristične za Špance, tako su uostalom i prekinuli dvodecenijski post i osvojili svetsko zlato u Budimpešti.  

Izabrane vesti

Ispromašivali su se izabranici Elvisa Fatovića iz najlakših pozicija. Centri i bekovi su uspevali da iznude isključenja i peterce, a najboljim šuterima drhtala je ruka. Od početka turnira u Beogradu bilo je tako, sudbina je udesila da se tako i završi.  

Ko promaši pet peteraca i ne zaslužuje da igra u finalu Lige šampiona i bori se za trofej.  

Barseloneta je i pored toga bila izuzetno blizu, košarkašnim rečnikom na jednu loptu. Drugi put je u Beogradu zaustavljena u polufinalu. Pre deset godina Crvena zvezda, sada Novi Beograd. Ali, i u četvrtfinalu sa Jugom videlo se da nešto ne štima u igri španskog prvaka.  

Mark Larumbe, Luk Paviljar i Felipe Perone promašajima sa pet metara uneli su nervozu u ekipu, tenzija je porasla. Ipak, Jug nije imao širinu u timu, a ni kvalitet, da eliminiše Katalonce i priredi iznenađenje, jer i dubrovački vaterpolistima se suzio gol kada je dosuđena najstroža kazna. Barselonetini izvođači peteraca su bez po muke protiv Novog Beograda pogađali u osnovnom delu utakmice, a onda - potop.  

Ponovo Mark Larumbe i Luk Paviljar, a u penal-seriji ih u polufinalu nije izvadio Unaj Agire. Nije bio ni blizu. Dve skupa Barseloneta je sa raspucavanjem u polufinalu promašila pet peteraca na dve utakmice, teško da bi iko sa takvim procentima izborio veliko finale.  

SVI PETERCI BARSELONETE NA FAJNAL-EJTU LIGE ŠAMPIONA: 

BARSELONETA - JUG DUBROVNIK: 

Alberto Munaris - 1/1

Mark Larumbe - 0/1

Luk Paviljar - 0/1

Felipe Perone - 0/1

BARSELONETA - NOVI BEOGRAD: 

Alberto Munaris - 1/1

Mark Larumbe - 1/1

Felipe Perone - 1/1

***Raspucavanje u penal-seriji

Alberto Munaris - 0/1

Mark Larumbe - 1/1

Luk Paviljar - 0/1

Felipe Perone - 1/1

UKUPNO: 6/11


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK BarselonetaFelipe PeroneAlberto MunarizMark LarumbeLuk PaviljarElvis Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara